Till alla riktiga nattugglor

Du kämpar för att hålla dig vaken och svär på att gå och lägga dig tidigt kvällen till ära. Du försöker hitta ett bra sätt att slappna av på så du kan varva ner och somna i tid för en gångs skull. När du har krupit ner i sängen mycket tidigare än vanligt och släcker lampan du imponerad av dig själv. Men du inser ganska snabbt att det är lättare sakt än gjort att gå lägga sig i tid, och det börja krypa i benan på dig. 
Istället för att försöka på nytt så drar du fram telefonen och börjar scrolla genom Instagram, Facebook och annat kul. Du beslutar dig för att sätta igång serier att somna till ett avsnitt kan ju inte skada? 
Det hela slutar med att du bara måste se ett till och ett till och jaa ett till. Men att stanna uppe sent har sina fördelar du kan exempel leka ninja varje gång du ska på toaletten utan att väcka nån. Att vara vaken sent bidrar även till att man hinner bli hungrig en gång till efter middagen. Du tänker att det inte bara kan vara du som är vaken och slänger iväg några sms till folk. Du inser snabbt att ingen människa är vaken och börjar då scrolla igenom din vänners Instagram sen så går det bara i farten, helt plötsligt så har du hamnat på hens kusins frus Facebook och går igenom bilder från exets barndom. 
När du känner att det kanske ändå är dags att gå lägga sig för att orka med morgondagen så sluter ditt favoritprogram. Plötsligt hör du fåglarna börja kvitra utanför fönstret och inser att du har misslyckas med ditt uppdrag. 
Okej nu är det verkligen dags att krypa till kojs. När klockan ringer känns det som att du har fått max ett par minuters sömn och du är helt förstörd. Du vet redan tidigt att det här dagen kommer gå käpp rätt åt... Du tvingar dig extra kaffe för att hålla dig pigg och alert. När du väl är framme på jobbet hatar du dig själv så mycket för att du utsätter dig för den här enorma tröttheten varje dag, du lovar och svär att det aldrig någonsin kommer att upprepas och att du från och med idag ska bättra dig och lägga dig i tid. Men när det börjar närma sig kväll igen är du pigg igen och allt börja om på nytt igen. 

Kommentera här: